poort kluis 1 png

 

 

2018klein

 

  We zijn open op zaterdag en zondag

"Einde WO-1 en treinontploffing in Hamont"

vanaf 6 april 2019 tot en met 26 mei 2019

Elke zaterdag en zondag van 12-16u

 (niet op maandag) Groepen op aanvraag

Avondspektakel 13 april 2019 - Gratis toegang!

Trailer official version from CUT! films on Vimeo.

Herbeleef de Groote Oorlog rond de Kluis!

Ter afsluiting van vijf jaar tentoonstellingen over de Eerste Wereldoorlog aan de Achelse Kluis, biedt de projectgroep ‘De Groote Oorlog rond de Kluis’ een gratis audiovisueel spektakel aan voor het publiek.

Dit bestaat uit drie videopresentaties die doorlopend plaatsvinden op drie locaties in de Achelse Kluis op zaterdag 13 april van 20:30 uur tot 23:00 uur. Binnen dit tijdsbestek kunt u op elk moment aansluiten.

Voor de commentaarstem werd er een beroep gedaan op televisie- en documentairemaker Arnout Hauben. Arnout wist jong en oud te beroeren met zijn aangrijpende televisiereeks over de Eerste Wereldoorlog : Ten Oorlog.

Volgens regisseur Ludo Cox is Arnout dan ook de ideale voice-over voor de films over de Eerste Wereldoorlog rond de Achelse Kluis : “Arnout slaagt erin om ons die turbulente oorlogsperiode opnieuw te laten herbeleven en te plaatsen in de wereld van nu.”

Plaats van samenkomst is de cafetaria, met toegang aan de Kluizerdijk. Ruime parkeermogelijkheid wordt voorzien in de directe omgeving. Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Locatie: Sint-Benedictusabdij, De Kluis 1,
B-3930 Hamont-Achel (Achel)

ter info: de tentoonstelling blijft geopend tot 26 mei 2019

 

logosbanner